Budapest Pride!

 2016.07.05. 01:16

budapest_pride_2016_szivarvany_koz.jpg

Címkék: Pride

Filozófiák a budoárban

 2014.07.10. 19:11

0101_kicsi.jpg

0102_kicsi.jpg

0201_kicsi.jpg

0202_kicsi.jpg

0301_kicsi.jpg

0302_kicsi.jpg

 

Borítórajz az Eduárd, a fapados képregényújság számára:

Filozófiák a budoárban_kicsi.jpgMegjelent: Eduárd, a fapados képregényújság (8. szám, 2007),
PINKHELL (4. szám, 2007)

Címkék: Filozófiák a budoárban

Korai stripek

 2014.07.10. 18:25

Skalpvadászat

Skalpvadászat_kicsi.jpgMegjelent: Mások (2006), PINKHELL (1. szám, 2006)

 

Szuperhősök a Chaos Bárban

Szuperhősök a Chaosban_kicsi.jpgMegjelent: Mások (2006), PINKHELL (1. szám, 2006)

 

Túl a barátságon

Túl a barátságon_kicsi.jpgMegjelent: Mások (2006), PINKHELL (2. szám, 2006)

 

Szuperlatívuszok

Szuperlativuszok_kicsi.jpgMegjelent: Mások (2006), PINKHELL (2. szám, 2006)

Címkék: stripek

Főbb szereplők

 2014.07.10. 17:53

Orsós RichárdRicsi (24 éves)

Egy álmos faluból jött fel Budapestre, évekkel ezelőtt. Ricsi családja mindent tud. Hisz már 14 évesen tette a szépet a szomszéd építkezés fess kiállású kőmívessegédjének. Mégis elfogadták, hisz a „mi kutyánk – épp tizenharmadik – kölyke", s a papa már abba is belenyugodott, hogy fiacskája bizony nem lesz a százegyedik prímás a „nagyok" közt. Ricsi pár év alatt nagyjából minden melóba belekóstolt. Volt biztonsági őr, butiktündér, gyorséttermi takarító, villamosvezető, zöldséges, most éppen csapos egy melegbárban. Nagyon beindult, amikor Milán hirdetését olvasta az újságban. A kéró a Szivárvány közben úgyis túl nagy, és a bért is félévente emelik. Jó lesz ide egy földi. Egyetemista? Na és? Olyan még úgyse volt…

Richie_régi_kicsi.jpg

 Ricsi Jamie Christopher Hewlett stílusában:

Richie ceruzavázlat_új stílusban.jpg

 

Szilvássy-Schechner Milán (22 éves)

Harmadszorra végre felvették a pesti egyetemre. Milán szülei értelmiségiek, kiknek egyszem gyermeke azt tervezi, hogy több diplomát szed össze, mint amennyi kettejüknek van együttvéve. Milán szerencséjére a család olyan prűd, hogy a csajok otthon egy bő évtizedig még szóba sem kerülnének. Szilvássy Schechnerék szerint Milánka még pubertál. Pedig dehogy... Csak meleg. Pest pedig maga lesz a paradicsom. Bár az albérlet még kérdéses. Milán két hétig írta azt az öt mondatot, amit végül postázott a Mások megfelelő hirdetési rovatába. Egyetlen válasz jött rá. Egy olyan levél, amely csak úgy hemzsegett a helyesírási hibáktól.

Milán_régi_kicsi.jpg

Ricsi Jamie Christopher Hewlett stílusában:

Milán ceruzavázlat_új stílusban.jpg

 

Jam Bori (35, és egyre jobb!)

Bori testnevelőtanárnő, agya Euthanáziáéval vetekszik, de ezt karcos modorával (szerinte sikeresen) ellenpontozza. Amióta az eszét tudja, a lányok érdeklik. Az ember el sem hinné, hogy egy ilyen kemény csaj mennyire félénk és érzelmes lehet. És milyen legyen a nagy Ő? Legyen öntudatos, de nőies, lágy és vagány, szeressen hegyet mászni, korongozni, meg a korai expresszionistákat. Oldalkocsis motorral jár, s ha szépen megkérik, Milánt és Ricsit örömmel fuvarozza az ország legszebb pontjaira.

Jam Bori_régi_kicsi.jpg

 

 Euthanázia (a koráról legendák keringenek…)

A kies Kárpát utca egyik bérházának legfelső szintjén lakik, négy macskával és egy kaméleonnal. Lakása egy empire budoár és egy pályaudvari váróterem sajátos elegye. Euthanázia, az egykor ünnepelt transzvesztita művész minden hangulatához tart egy parókát. Ha rosszkedvű, olyankor Chantal-nak kell szólítani. Euthanázia rezidenciája igazi átjáróház. Itt mindenki kap egy csésze tibeti füstölt teát és néhány jótanácsot.

EUthanázia_régi_kicsi.jpg

 

És egy bónusz érdekesség – Ricsi és Milán valami egészen másképp:

Szivarvany koz_fazonigazitas_kicsi.jpg

 

Címkék: szereplők figuratervek